HTML

a.t.e.i.s.t.a

Isten vagy van, vagy nincs. Léte nem függ attól, hogy mit hiszel. Ezt azért nem árt számításba venni!

Friss topikok

  • czoli: @ZéGé: nem a Hernádban készült, hanem a Városligeti (akkor Gorkij) Fasorban (2012.07.26. 16:44) Első találkozások

Linkblog

Archívum

Ha tovább szeretnél lépni

2009.09.22. 11:25 czoli

 Arra gondoltam, hogy talán nincsenek is komoly kétségeid. Az is lehet, hogy jóindulatúan mosolyogtál itt az erőlködésemen. Talán komolyan keresed már Istent egy ideje, csak valahogy nem volt alkalmad eddig, hogy személyesen hozzá fordulj. Talán nem is gondoltál rá, hogy beszélnetek kéne. Talán azt gondoltad, hogy neki kéne megtennie az első lépést. Talán már rá is jöttél, hogy ő már régen megtette az első lépést, és azóta sokszor közeledett hozzád, csak mindeddig nem vetted észre, nem hallottad meg.

Nos, ha így van, akkor – szerintem – nincs jobb pillanat, mint ez, hogy hozzá fordulj. Ehhez idéznem kell a Bibliából, hiszen nem rám kell hallgatnod, hanem rá. Az én szavam lehet hamis, az övé, igazság.

„Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról,

és szívedben hiszed, hogy Isten föltámasztotta

Őt a halálból, megtartatol. Mert szívvel hiszünk

az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást

az üdvösségre.” Róma 10:9–10

 

Tehát ha a szívedben hiszel, az szükséges, de nem elégséges feltétel. Ki is kell mondanod. Ugyanúgy, ahogy a házastársadnak, vagy a gyerekednek is kimondod, hogy szereted őket. El tudod képzelni, hogy úgy éltek együtt, hogy sohasem mondod ki: szeretlek? El tudod képzelni, hogy megfelelő lenne úgy a kapcsolatotok?

Javasolnék neked egy imát, amit elmondhatsz az Úrnak. Elmondhatod teljesen egyedül, nem kell, hogy mások hallják. Elmondhatod a betegágyadban fekve, vagy elmondhatod állva, akár térden állva is, ahogy gondolod. Elmondhatod hangosan, kiáltva, de suttoghatod is halkan, Ő meg fogja hallani. Ezzel semmilyen egyháznak nem kötelezted el magad, nem leszel semmilyen gyülekezetnek tagja, de Ő elfogad téged, és örök életet ad. Íme az ima:

 

IMA AZ ÜDVÖSSÉGÉRT

 

Hiszem, hogy Jézus Istennek Fia.

Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.

Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból az én megigazulásomért.

Kérlek Jézus, legyél az én Uram, Megváltóm és Gyógyítóm!

 

Jézus, Te vagy az én Uram, Megváltóm és Gyógyítóm!

Meg vagyok váltva! Újjászülettem Krisztusban.

Az Ő Szent Vére megtisztított minden bűntől.

Köszönöm Úr Jézus az örök életet!

Ámen.

 

 

Azt hiszem, hogy most többet szeretnél megtudni Jézusról, és nem az én szavam érdekel. Szakítsuk is félbe kicsit a beszélgetést, és kezd el olvasni a Bibliát. Ismerkedj meg Jézus Krisztus közvetlen üzenetével. Azt javaslom, kezd János Evangéliumával. Ha még nincs Bibliád, olvashatod itt is:

http://www.kereszteny.hu/biblia/showbook.php?reftrans=2&abbook=Jn

Aztán, ha van kedved, folytathatjuk még a beszélgetést…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-t-e-i-s-t-a.blog.hu/api/trackback/id/tr631399034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása